Binnenkijken bij

Paulien

Paulien liet haar woning uitbouwen en veranderde de indeling meteen flink: de keuken kreeg de plaats van de zithoek en vice versa. Het idee was om centraal in huis een grote leefkeuken te realiseren. En dat lukte, in nauwe samenwerking met Keukenstudio Van den Bijtel.

Ze was er zelf een beetje verbaasd over, dat het mogelijk was om het keukenontwerp dat op Pinterest gevonden had ook bij haar thuis – in een relatief bescheiden rijwoning – toe te passen. ‘Via vrienden had ik over Van den Bijtel gehoord, dus ik heb die foto van Pinterest daar aan Ingrid laten zien. Ik dacht dat zo’n ontwerp op maat nooit binnen mijn budget zou passen, maar het kon wel!’

Veel visite

De zithoek is bescheiden gehouden om maar voldoende ruimte te creëren voor de grote, moderne keuken met een vrijstaande eettafel ernaast. ‘Ik houd van veel visite over de vloer’, stelt Paulien. ‘Dus er moest echt voldoende ruimte blijven om rond de tafel te lopen.’ Het lukte allemaal wonderwel. Aan het prominente kookeiland is ook ruimte om gezellig aan te zitten, een geliefd plekje van Paulien zelf en van haar zoon. De lange wand met apparatuur, kasten en koffiecorner met extra werkblad is als één groot decoratief meubel ontworpen door Van den Bijtel, met een elegante ombouw eromheen.

Keukenapparatuur

De koelkast – die opvalt binnen het strakke zwart-witte keukendesign – had Paulien al en kreeg weer een plekje in de nieuwe indeling. Aan het eiland kookt ze nu op inductie en de zwarte Quooker hint mooi naar de zwarte kasten erachter. Op de plaats van haar oude magnetron kwam een mooie Bosch-oven met magnetronfunctie, terwijl de wijnklimaatkast en zelfs de afwasmachine nieuwe luxeartikelen voor haar zijn.

‘Het is nog mooier geworden dan ik vooraf had gehoopt’, besluit ze. ‘Ik heb er inmiddels veel in gekookt en het is echt een genot om erin te staan.’

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS