Binnenkijken bij

Annemieke en Camiel

‘Als je een droomkeuken wilt, dan moet je je ook niet inhouden. Anders eindig je met ‘net niet’.’ Toen Annemieke en Camiel die knoop eenmaal hadden doorgehakt besloten ze tot een rigoureuze verbouwing, onder toeziend oog van Keukenstudio Van den Bijtel. Met het gewenste resultaat: een grote open leefkeuken. Hun droomkeuken kwam zo uit.

De oude keuken was gesloten en vrij donker, maar er werd een stuk garage bij de ruimte getrokken en een grote glazen pui gebouwd. Dat maakte een keuken als deze mogelijk: met een groot kookeiland met een bar eraan en een royale hoge wand met een grote wijnklimaatkast erin, een stoomoven, een grote koelkast en een aparte vriezer.

Rustig en sfeervol

Hoe groot het eiland ook is en hoe hoog de kasten ook zijn, het aanzien van de zwarte keuken is haast sereen door de grote (greeploze) fronten van kasten en laden, waardoor de belijning heel kalm blijft. Dat rustige totaalbeeld zorgt ervoor dat de eyecatchers de aandacht krijgen die ze verdienen. Dat zijn de al genoemde wijnklimaatkast, maar zéker ook het werkblad met het opvallende patroon in het keramiek.

Daaromheen is alles strak uitgevoerd, met onder andere de Quooker en spoelbak in zwart en met de Bora inductieplaat die ervoor zorgt dat er geen afzuigkap nodig was. De muur aan de overzijde van de ruimte, met het zwarte leerbehang, matcht perfect met de zwarte houtlook van de keuken.

Lichtplan

Het lichtplan in de keuken is ook ontworpen door Gert-Jan van den Bijtel. Met ook daar nog een blikvanger: de smalle lamp boven de eettafel. Dutch design van Jansen & De Bont, te ‘bedienen’ met een zwaai van de hand.

Verrijking

‘Elke dag dat ik beneden kom, denk ik: wat een heerlijkheid, met al die ruimte’, zegt Annemieke. ‘Onze jongste zoon heeft hier ook het koken ontdekt. Dat had ik hem in de oude keuken niet zo snel zien doen. En het is hartstikke gezellig met het barretje erbij. Daar schuiven we vaak aan met z’n allen. Ook tijdens verjaardagen zien we al dat het gezelschap zich vooral in de keuken concentreert. Zo is de nieuwe keuken niet alleen een verrijking van het huis, maar van het hele familieleven.’

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS