Binnenkijken bij

Paul en Karin

Deze moderne keuken – strak wit design, ruimtelijk en licht – is een mooi voorbeeld van uniek ontwerp op maat door Keukenstudio Van den Bijtel. Dat komt goed tot uiting in de manier waarop kookeiland en eettafel in elkaar zijn geïntegreerd.

Het is natuurlijk de blikvanger bij uitstek. Karin en Paul wilden in hun nieuwe keuken graag een eiland (het is eigenlijk geen kookeiland, want de inductieplaat zit in de lange wand), maar de ruimte mocht daarmee niet té vol worden. Zo ontstond het idee van de combinatie van eiland en tafel. Waarbij het eiland zowel decoratief is als praktisch: met laden en kasten aan beide zijden én als prettige ‘hangplek’ in de keuken.

Lichte keuken

‘We hebben veel licht van buiten in de keuken. Boven de grijze tegel op de vloer wilden we de ruimte licht houden. Mat wit is mooi neutraal en het composiet werkblad is makkelijk in onderhoud’, vertelt Paul. Aan de lage wand zitten de inductieplaat en gootsteen bij elkaar, in de hoge kasten is alle apparatuur geclusterd: twee Miele ovens, de afwasmachine, de koelkast en vriezer.

Zampieri design

Om de hoek was oorspronkelijk een slaapkamer ingetekend in het appartement, maar Karin en Paul maakten daar een werk-/studeerkamer van. Met een hoge kastenwand in hetzelfde Zampieri-design als in de keuken. Ook deze werd helemaal op maat gemaakt. Net als de verlichting en elektra in de verlaagde plafonds in de verschillende vertrekken.

‘We kenden Gert-Jan en Ingrid van den Bijtel al van het keukenontwerp in onze vorige woning. Ze zijn creatief, secuur en netjes én ze dragen ideeën aan. Ze durven ook te zeggen: zou je dat nou wel doen op die manier? Dat is heel belangrijk’, vindt Paul. ‘Daarom zijn wij opnieuw klant geworden van Keukenstudio Van den Bijtel. Gert-Jan heeft op ons verzoek de hele inrichting van het appartement gecoördineerd.’

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS