Binnenkijken bij

Esther

Moderne woonkeuken met groot kookeiland

Het is een fantastische moderne woonkeuken geworden, na een grote verbouwing waarbij de ruimte ook werd vergroot. Centraal staat het indrukwekkende kookeiland, maar daaromheen springen ook de bijzondere details in de hoge achterwand en de koffiecorner in het oog.

De houten wand en het kookeiland met een marmerlook blad en een barelement; dat beeld zag Esther al snel voor zich. ‘Ik heb vervolgens een aantal showrooms bezocht, maar van de manier waarop Gert-Jan en Ingrid van Keukenstudio Van den Bijtel mijn ideeën in de ruimte konden zetten werd ik heel enthousiast.’

Lichte taupe kasten

Ze vond er de lichte taupe-tint voor het kookeiland en het gemarmerde dekton blad dat keihard, krasvast en hittebestendig is. De lichte kleur steekt mooi af tegen de donkerder houtlook van de hoge wand met de twee ovens (combi-stoom en met magnetronfunctie), de hoge koelkast en hoge vriezer erin. Het raamkozijn in het hart van de wand is speciaal vergroot en is een prachtig ‘breekpunt’ met het uitzicht op de appelboom buiten. Esther koos voor Miele-apparatuur, vanwege de goede ervaringen die ze al had. Alleen de koelkast en de wijnklimaatkast zijn van Liebherr.

Koffie- en wijncorner

Leuk is dat extra keukenelement met de wijnklimaatkast erin: het koffie- en wijnhoekje dat voorheen een gewone kast is en helemaal opnieuw is ingevuld met alle ontwerpdetails uit het kookeiland. Het blad, de taupe fronten en het hout van het barblad, waarvan hier verlichte planken zijn gemaakt.

‘Sinds ik deze keuken heb, zit ik er altijd’, vertelt Esther. ‘Werken, eten en borrelen; het gebeurt allemaal in de keuken. Het is zo’n fijne, lichte ruimte. Ik ben absoluut tevreden over de service die ik van Keukenstudio Van den Bijtel heb gehad en over hoe het geworden is. Het is echt een pronkstukje in huis.’

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS