Binnenkijken bij

Esmee en Joep

Binnenkijken bij Esmee en Joep: een prachtige lichte keuken

Het nieuwbouwhuis van Esmee en Joep was natuurlijk niet compleet zonder een nieuwe keuken. In samenwerking met Keukenstudio van den Bijtel heeft het stel een keuken gecreëerd die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook perfect aansluit bij hun levensstijl. Hieronder vertelt Esmee ons over hun keuzes en ervaringen rondom de keuken.

Beginnen bij de keuken

Het idee voor de nieuwe keuken ontstond voordat Esmee en Joep hun nieuwbouwhuis betrokken. “Joep en ik lagen vanaf het begin op dezelfde lijn”, herinnert Esmee zich. “Qua design wilden we beiden een chique richting in. Aangezien we alles vanaf het begin moesten indelen, hebben we besloten om te beginnen met de keuken en vanaf daar de rest van het huis in te delen en te ontwerpen.”

Keukenstudio van den Bijtel

Esmee en Joep kwamen voor het ontwerp en realisatie uit bij Keukenstudio van den Bijtel. Het feit dat ze het team persoonlijk al goed kenden, bleek een waardevol voordeel: “Ze wisten daardoor goed wat we mooi vonden en waar we van houden. Daarnaast waren we ook bekend met de keukens uit hun showroom en de designs daarvan sluiten heel goed aan bij onze stijl. Dat in combinatie met een goede communicatie maakte het voor ons een fijne samenwerking.”

Meedenken

Het unieke aspect van de service bij Keukenstudio van den Bijtel lag volgens Joep en Esmee in het feit dat het team verder denkt dan de verwachtingen. “Gert Jan kwam bijvoorbeeld met het idee om een ondiepe kast om de koof heen te bouwen”, aldus Esmee. “Als we twijfelden over iets dan gaven ze ons meteen adviezen, alternatieven of oplossingen. Ze dachten echt met ons mee, wat we heel fijn vonden.” Ook zijn de keukenkasten op maat gemaakt, waardoor alle ruimte tot aan het hoge plafond goed wordt gebruikt.

Gezellig en praktisch

Bij het ontwerp van hun droomkeuken hadden Esmee en Joep enkele specifieke wensen. Een wijnkoelkast, een nis in de hoogte kastenwand en veel werkruimte waren elementen die zij graag wilden hebben, en dat is gelukt! Esmee: “De keuken is qua loopruimte heel ruim en je kunt makkelijk om elkaar heen bewegen. Het is ook heel makkelijk om de vrienden of familie die aan tafel zitten erbij te betrekken als je in de keuken staat. Dat maakt het gezellig én praktisch.”

Lichte keuken met prachtig werkblad

Wat Esmee vooral blij maakt, is het uiterlijk van de keuken: “De lichte kleuren en de indeling zorgen voor heel veel rust. Het eerste waar mijn ogen op vielen was het Dekton werkblad. Die vond ik zo mooi dat die er sowieso in moest komen. Daar hebben we achteraf geen seconde spijt van gehad. We zijn erg blij dat de keuken precies is geworden zoals we het graag wilden hebben.”

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS