Binnenkijken bij

Boudewijn en Jacqueline

Boudewijn en Jacqueline verhuisden twee jaar geleden naar hun nieuwe woning en besloten deze volledig te verbouwen, inclusief de keuken. In deze tekst nemen ze je mee in hun reis naar de perfecte keuken, gerealiseerd door Keukenstudio van den Bijtel.

Het proces rondom de nieuwe keuken

“De keukenruimte was helemaal nieuw aangebouwd”, begint Boudewijn te vertellen. “In deze ruimte van ongeveer 50m² hebben wij samen met Keukenstudio van den Bijtel de keuken gerealiseerd. We kennen Gertjan en Ingrid van Keukenstudio van den Bijtel persoonlijk, maar we hebben voor hen gekozen wegens hun professionaliteit. Het feit dat Gert-Jan zelf de keuken installeert, gaf ons veel vertrouwen. Ingrid en Cynthia gaven ons interieuradvies en hielpen bij het ontwerp.”

Een witte hoogglans keuken

Het verschil met hun vorige keuken is dag en nacht. “In onze vorige woning hadden wij een zwart massief eiken keuken van Piet Boon”, aldus Boudewijn. “Die was prachtig, maar als je er al 20 jaar tegenaan kijkt dan wil je wel een keer iets anders. Toen we de showroom instapten wisten we dus eigenlijk al dat we een witte hoogglans keuken wilden.”

Wat vonden jullie belangrijk in de keuken?

Boudewijn legt uit: “De apparatuur was vooral voor mij belangrijk, omdat ik graag kook. Een stoomoven en een grote oven waren een must. We wilden aanvankelijk gas, maar kozen uiteindelijk voor inductie met ingebouwde afzuiging, en dat bevalt uitstekend. Ik kook graag voor vrienden en familie. De keuken is echt het hart van ons huis geworden, en het is geweldig om in contact met elkaar te blijven tijdens het koken.”

Jacqueline voegt toe: “We worden allebei erg blij van het eiland en de tafel vlakbij. De keuken is een gezellige plek geworden waar we betrokken zijn bij alles wat er gebeurt. Het geeft een knus gevoel waardoor je fijn contact met elkaar houdt.”

De service van Keukenstudio van den Bijtel

Jacqueline wijst naar de bovenkastjes: “Een goede tip van Keukenstudio van den Bijtel was de indeling van de bovenkastjes en de koof in het midden. Verder hebben ze onze wensen goed vertaald. We hebben van tevoren goed bedacht wat we wilden en Keukenstudio van den Bijtel heeft dat perfect uitgevoerd.”

Boudewijn sluit af: “De plaatsing verliep uitstekend. Gert-Jan heeft niet alleen de keuken geplaatst, maar er ook voor gezorgd dat de elektra en de wateraansluitingen op de millimeter nauwkeurig zijn aangelegd. Gertjan is een uiterst precieze vakman en altijd bereikbaar voor vragen achteraf.”

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS