Binnenkijken bij

Mylène en Alex

Binnenkijken bij Mylène en Alex: een beige keuken vol warme elementen

Stap binnen in het prachtige huis van Mylène en Alex, gelegen in het sfeervolle nieuwbouwproject in Aalsmeer. Dit jonge stel heeft niet alleen een nieuwe woning gevonden, maar ook de verwachting van hun eerste zoontje in de nabije toekomst. Met een geheel nieuwe start voor zich, begonnen ze aan het spannende avontuur van het ontwerpen en inrichten van hun droomhuis. Een bijzondere rol in dit verhaal is weggelegd voor Keukenstudio van den Bijtel, waar hun keukendromen werkelijkheid werden.

Beginnen bij het begin

“Het was onze kans om een huis helemaal vanaf nul in te richten”, zegt Mylène. Waar begin je als je talloze Pinterest-ideeën hebt maar geen vast startpunt? Het kiezen van een keuken vormde het begin van hun reis. Mylène en Alex wisten dat ze Keukenstudio van den Bijtel wilden inschakelen vanwege hun langdurige relatie met Cynthia, een goede vriendin en dochter van de oprichters van het bedrijf. Deze vriendschap maakte de keuze voor Mylène en Alex eenvoudig. “Wij houden van hun stijl, dus de keuze was snel gemaakt om met hen samen te werken”, vertelt Mylène.

Van idee naar realiteit

Het koppel had een duidelijk doel: een kookeiland. Maar dit vereiste een aanpassing in de plattegrond van hun huis. Een muur werd verplaatst om meer ruimte te creëren voor het gewenste kookeiland. Mylène legt uit: “Na de oplevering moesten we nog flink klussen om de ruimte voor de keuken te creëren. Dat is gelukkig heel goed gelukt!”

Beige en bronze kleuren in de warme keuken

Mylène runt een kapsalon met een ‘hotel chique’ met veel gebruik van verschillende kleuren. Hierdoor wilde ze juist thuis een iets rustigere oase te creëren. Een van de meest opvallende kenmerken van de keuken is het gebruik van contrast. Het koppel wilde een warme en gezellige sfeer creëren met aardetinten, maar ook contrast toevoegen met bronzen accenten. Dit idee werd versterkt door het Pinterest-plaatje dat Mylène had gevonden.

Mylène: “Eigenlijk hadden ze bij Keukenstudio van den Bijtel vooral hele strakke kleuren, zoals zwart, wit en antraciet. Ik wilde echt iets warmers zoals beige, brons en aardetinten. Ze gingen toen rondvragen en hebben deze warmen kleuren toch voor ons kunnen regelen.”

Service op maat

Het proces van samenwerken met Keukenstudio van den Bijtel werd geleid door hun persoonlijke aanpak. Mylène benadrukt de expertise van Gert Jan en zijn vermogen om perfectie te leveren. “Gert Jan is zo vakkundig, zo precies, je weet gewoon dat het goed komt”, vertelt ze. “Ook de bereidheid van het team om mee te denken was heel fijn. We hebben bijvoorbeeld twee verschillende keukenmerken in ons huis staan, terwijl dat normaal nooit wordt gedaan. Ze hebben echt hun uiterste best gedaan voor ons. Uiteindelijk is het helemaal geworden zoals wij het wilden.”

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS