Binnenkijken bij

Anouska en Danny

Binnenkijken bij Anouska en Danny: een zwarte houtnerf keuken met functionele elegantie

Neem een kijkje in het nieuwbouwhuis van Anouska en Danny, die hun nieuwe keuken lieten bouwen door Keukenstudio van den Bijtel. Waar het inrichten van een nieuw huis voor velen een hele uitdaging is, wisten Anouska en Danny precies wat zij wilden. Hieronder deelt Anouska haar ervaringen over het proces.

Hoe zijn jullie bij Keukenstudio van den Bijtel beland?

“Toen we gingen verhuizen hadden wij natuurlijk een nieuwe keuken nodig”, begint Anouska te vertellen. “Ongeveer 4 of 5 jaar geleden had Keukenstudio van den Bijtel ook de keuken in ons oude huis verbouwd en daar waren we toen heel tevreden mee. De keuze was daarom snel gemaakt.”

Wisten jullie van tevoren al wat jullie voor keuken wilden?

“Ja, we wisten eigenlijk heel erg goed wat we wilden”, vertelt Anouska. “Onze grootste wens was een groot kookeiland in het midden van de keuken waar je aan kunt zitten. Die hadden we in onze vorige keuken niet. We hebben wel veel geleerd van onze vorige keuken. Daarin hadden we van die gladde zwarte kastjes en een wit werkblad. Je zag daar snel vingerafdrukken op en het was niet makkelijk schoon te houden. Daarom hebben we nu zwarte houtnerf kastjes en een donker werkblad.”

Wat vonden jullie belangrijk rondom de nieuwe keuken?

“Het moest er niet alleen mooi uitzien, maar ook praktisch zijn”, benadrukt Anouska. “Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een Dekton werkblad. Er komen geen krassen op en je kunt er gewoon een hete pan op zetten. Je kunt er zelfs zonder problemen groenten op snijden. Onze platte kookplaat is ook ideaal om schoon te maken en dat is wel een wereld van verschil vergeleken met onze vorige keuken.”

Wat is een van jullie favoriete dingen aan de keuken?

“Als ik iets moet kiezen dan is het de bar aan het kookeiland”, aldus Anouska. “We gebruiken die heel veel en ook als er mensen op visite zijn dan zitten we vaker aan de bar dan aan de eettafel. De keuken is echt onderdeel van het huis en het is ook een fijne plek om samen iets te eten.”

Hoe ging de samenwerking met Keukenstudio van den Bijtel?

Anouska prijst de service van Keukenstudio van den Bijtel: “Ze zijn servicegericht en duidelijk in hun uitleg. De 3D-tekeningen hielpen ons enorm om het ontwerp visueel te krijgen. Als er een probleem was, dan kwamen ze meteen langs. We zijn erg tevreden over de service en het resultaat.”

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS