Binnenkijken bij

Ingrid en Maurice

Binnenkijken bij de prachtige en gezellige zwarte keuken van Ingrid en Maurice

Neem een kijkje in het prachtige huis van Ingrid en Maurice in Aalsmeer. Ongeveer een jaar geleden lieten zij hun keuken verbouwen door Keukenstudio van den Bijtel. Samen hebben zij er een prachtige, gebruiksvriendelijke en vooral gezellige keuken van gemaakt. Benieuwd naar hoe zij dat hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Wat waren jullie wensen voor de nieuwe keuken?

“Eigenlijk hebben we alles beneden vernieuwd, dus ook de vloer en de keuken”, vertelt Ingrid. “Ik wilde heel graag een zwarte keuken en een kookeiland hebben maar we wisten nog niet meteen wat voor soort zwart dat moest worden. We kregen allerlei staaltjes mee naar huis waardoor we goed konden inschatten wat voor soort frontjes we wilden hebben. Uiteindelijk zijn we voor een gladde Saint-Pierre keuken gegaan waar we tot op de dag van vandaag nog heel blij mee zijn!”

Een gebruiksvriendelijk werkblad

Voor het keukenblad hebben Ingrid en Maurice gekozen voor een ander materiaal dan zij gewend waren. Ingrid: “In onze oude keuken hadden wij een zwarte hoogglans werkblad met een gouden snipper erin. Die was heel mooi maar je zag iedere vingerafdruk zó goed dat ik de hele dag stond te boenen. Nu hebben wij gekozen voor een granieten Nero Assoluto Anticato werkblad en die is echt ideaal. Hij is naast elegant ook nog eens makkelijk schoon te houden.”

Creatieve oplossingen

In eerste instantie wilde het stel ook hun vriezer in de keuken laten plaatsen, maar vanwege de drie raampjes boven het aanrecht was dat qua ruimte niet haalbaar. “Toen zijn we samen met Ingrid, Gert-Jan en Cynthia van Keukenstudio van den Bijtel naar creatieve oplossingen gaan zoeken. De vriezer staat nu in de bijkeuken en van de overgebleven ruimte hebben we een heerlijk koffiehoekje gemaakt met een aantal fijne plankjes. We zijn heel blij met die oplossing want we hadden daar zelf in eerste instantie niet aan gedacht.”

De zwarte keuken als centrale plek in het huis

Naast mooi is de nieuwe zwarte keuken van Ingrid en Maurice ook heel gezellig. “We hebben ervoor gekozen om de helft van het kookeiland te gebruiken om te koken en de andere helft als tafel”, legt Ingrid uit. “Aan de tafelkant staan vier krukken waar je gezellig met elkaar kunt zitten. We eten daar eigenlijk altijd ons ontbijt en avondeten samen. Ook onze kinderen gaan altijd gelijk aan de bar zitten als ze langskomen. Het is zo echt een centraal punt geworden in ons huis.”

“De ingebouwde grote wijnkoeling is iets wat wij heel graag wilden hebben”, vervolgt Ingrid. “We zijn echte wijnliefhebbers en er komen vaak vrienden over de vloer waar we dan mee eten en drinken. Vanuit de keuken loop je zo naar de eettafel waardoor het heel makkelijk is om een wijntje uit te schenken, en dat terwijl je altijd in contact met elkaar blijft.”

Samenwerking met Keukenstudio van den Bijtel

“We werden echt ontzettend goed ontvangen bij van den Bijtel”, zegt Ingrid. “Het had echt een soort huiselijke sfeer en er werd goed naar ons geluisterd. Ze namen echt alle tijd voor ons waardoor het een hele prettige ervaring werd. Voor het ontwerp en de inrichting hebben we samen zitten puzzelen om tot onze huidige indeling te komen, waarna zij de details verder hebben opgepakt. Ook het plaatsen was binnen slechts twee dagen geregeld. Wij zijn echt superblij met onze nieuwe zwarte keuken!”

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS