Binnenkijken bij

Cynthia en Coen

Binnenkijken bij Cynthia en Coen: een prachtige maatwerk keuken in het hart van het huis

Stap binnen in het huis van Cynthia en Coen, die samen een prachtige maatwerk keuken hebben gerealiseerd. Cynthia, eigenaresse van Keukenstudio van den Bijtel, heeft dat samen met haar vader Gert-Jan en haar vriend Coen aangepakt. Lees hieronder de ervaringen van Cynthia rondom dit proces:

Een keuken in het hart van het huis

Twee jaar geleden kochten Cynthia en Coen een nieuwbouwwoning waarna zij samen met Gert-Jan het hele huis hebben verbouwd. In plaats van de standaardopstelling kozen Cynthia en Coen voor een andere optie. “In dit soort nieuwbouwhuizen wordt de keuken vaak aan de voorkant van het huis geplaatst”, licht Cynthia toe. “Wij wilden deze juist graag in het midden van het huis hebben. Daarom hebben we een muurtje weggehaald en de hal wat kleiner gemaakt.” Het resultaat is een ruime en uitnodigende keukenopstelling, met een bijzondere focus op het centrale eiland.

Wisten jullie goed wat jullie wilden?

Hoewel Cynthia dagelijks anderen helpt bij het ontwerpen van keukens, was het voor haar soms lastig om keuzes te maken. “Het ontwerp was vrij zeker, maar de keuzes qua kleuren en het werkblad waren wel lastig”, vertelt ze. “Wij hebben met onze keukenstudio al 9 andere keukens in deze wijk gedaan, dus wij wilden niet hetzelfde doen als hen. Natuurlijk heeft mijn moeder en mede-eigenaresse Ingrid geholpen bij het realiseren van de keuken.” De keuze viel uiteindelijk op een prachtige zwarte houten kastenwand van Zampieri met een natuurstenen blad van marmer.

Wat waren jullie wensen in de keuken?

“We wilden graag apparatuur waar we goed mee aan de slag konden”, vertelt Cynthia. “Zo hebben we bijvoorbeeld zowel een stoomoven als een combi-oven. Normaal gesproken verkoop ik keukens maar heb ik niet de kans om in het dagelijkse leven te ervaren of alles goed werkt. Nu staan we aan de andere kant van het verhaal en kan ik ook ervaren hoe deze apparaten werken. Dat is persoonlijk fijn, maar het is ook erg handig voor mijn werk!”

Een van de meest geliefde elementen in hun keuken is het barretje aan het eiland. “Daar zitten we heel vaak samen aan te eten”, zegt Cynthia lachend. “Het barretje creëert een fijne sfeer en als we met vrienden zijn, dan zitten ze gewoon bij mij in de buurt als ik aan het koken ben. Dat vind ik een groot pluspunt.”

Andere maatgemaakte elementen in het huis

Buiten de keuken om heeft het stel ook nog andere meubels in het huis op maat laten maken. Het badkamermeubel is van Novello en de slaapkamerkasten zijn op maat gemaakt door Caccaro. Ook het tv-meubel van Zampieri sluit naadloos aan bij de kastenwand van hetzelfde merk. “Het zijn allemaal maatwerk meubels van Italiaanse merken die wij ook in de showroom hebben staan”, legt Cynthia uit. “Italianen hebben vaak gewoon oog voor design. Dat is waarom wij deze merken zelf ook verkopen.”

De plaatsing van de maatwerk keuken door Gert-Jan

“Mijn vader is heel precies en kundig”, vertelt Cynthia trots. “Dat heb ik nu zelf ook in de praktijk mogen meemaken. Ik heb nooit een moment gedacht dat het niet goed zou komen. Hij zit overal meteen achteraan dus dat was heel goed bevallen.”

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS