Binnenkijken bij

Martine en Jasper

Neem een kijkje in de lichte keuken van Martine en Jasper: samen koken met veel ruimte op het werkblad

Martine en Jasper wonen sinds eind november in hun nieuwe huis in Aalsmeer. Het was een nieuwbouwproject waar ze al lang op moesten wachten want in 2020 hadden zij hun handtekening namelijk al gezet. Toen het eenmaal zover was, begonnen zij met het uitkiezen van de vloer en de keuken. Lees hieronder verder welke keuzes zij hebben gemaakt.

Vormgeving

“We hebben een betonnen gietvloer uitgekozen,” vertelt Martine. “Het kleurstaaltje van deze vloer hebben wij toen meegenomen naar de keukenstudio zodat we daar een keuken bij konden uitzoeken. De vloer en de keuken zijn echt de basis van het huis geworden waarna we de rest hebben ingedeeld.”

Het stel wist qua vormgeving al erg goed wat ze wilden, maar ze konden het advies van Keukenstudio van den Bijtel over de afmetingen en apparatuur goed gebruiken. “We moesten ons wel houden aan bepaalde afmetingen. We wilden in ieder geval een keuken met genoeg werkruimte en een keukeneiland. Het keukeneiland ging vanwege de gelimiteerde breedte in de ruimte niet lukken, dus toen zijn we verder gaan denken. We vonden het ook wel een leuk idee om de keuken bij de woonkamer te betrekken. Daarom hebben we ook gekozen voor het hoekje richting de woonkamer met twee krukken eraan.”

Een lichte keuken met veel werkruimte

Qua design zijn Martine en Jasper uitgekomen bij een rustige look met een combinatie tussen lichte en donkere elementen. Het ARTE werkblad is maar liefst drie meter lang en biedt daarom genoeg werkruimte. “Jasper houdt echt van lekkere koffie,” zegt Martine. “Daarom hebben we ook gekozen voor een koffiecorner met een goed koffiezetapparaat. We hadden dat precies zo voor ogen en Keukenstudio van den Bijtel heeft ons geholpen met het realiseren daarvan. Daarnaast zorgt de koffiecorner voor extra werkruimte.”

Martine vertelt dat de grote hoeveelheid werkruimte expres is gekozen: “Ons doel was om met Kerst een diner te organiseren voor onze familie, en dat is gelukt want we konden nét voor Kerst ons huis in. Door het grote werkblad konden we allemaal samen gerechtjes voorbereiden en doordat de eettafel zo dichtbij staat voelde het gewoon heel gezellig. Dat is ook fijn als er vrienden blijven eten. Dan sta je achter de kookplaat heel dichtbij de gezelligheid.”

De samenwerking met Keukenstudio van den Bijtel

“Bij Keukenstudio van den Bijtel hadden we meteen het gevoel dat ze goed konden meedenken met onze ideeën,” legt Martine uit. “Ze luisterden goed naar onze wensen en kwamen dan vaak met nieuwe ideeën om dat uit te voeren. De communicatie en de plaatsing verliepen ook gewoon heel goed.”

© Keukenstudio Van den Bijtel | webdesign by BRANDRS